Campagne STAAT-E-LEKKER in strijd tegen fietsdiefstal

Het aantal gestolen e-bikes is in 2023 in vergelijking met 2021 gestegen met circa 90.000: bijna 50% meer. De Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en diverse verzekeraars (Achmea, ANWB, Unigarant, ENRA verzekeringen bv, Kingpolis, a.s.r. verzekeringen en Univé) hebben het initiatief genomen voor de campagne STAAT-E-LEKKER. Een campagne die bezitters van een e-bike tips geeft om diefstal lastiger te maken.

TIPS

Dieven werken razendsnel. Een ringslot hebben ze in een paar seconden los. Een goede manier om het dieven lastig te maken is daarom de e-bike altijd en overal goed vast te zetten, ook als hij even wordt achtergelaten om de boodschappen te doen of als de eigenaar thuiskomt na een werkdag.

Een tweede tip is het gebruik van een vast ringslot en een tweede slot dat door het voorwiel gaat en vervolgens vastzit aan een hek, fietsenrek of lantaarnpaal.

De e-bike op slot zetten thuis in de schuur is ook een goede tip, een tweede slot lijkt in eerste instantie veel tijd te kosten, maar met een paar seconden werk, schrikt het dieven toch af.

De populaire e-bikes worden vooral in de steden gestolen: het winkelgebied (29%) en stationsgebied (21%). De thuissituatie is ook goed voor 29% van de diefstallen.

De graveersets van Permanentmark Security Systems maken geen onderdeel uit van de campagne, maar maken het voor dieven ook minder interessant.

Meer informatie over ‘STAAT-E-LEKKER’: https://lnkd.in/eqqeH-Q3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *