Gemeente Bergen in Limburg start met #StopDiefstal

LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg en burgemeester Manon Pelzer hebben het startsein gegeven voor de campagne Stop Diefstal in de gemeente Bergen. De campagne heeft als doel diefstal van dure GPS-apparatuur bij agrarische ondernemers zo veel mogelijk te voorkomen.

De campagne Stop Diefstal roept agrarische ondernemers op om hun GPS-apparatuur te registreren, markeren en demonteren. Geregistreerde en gemarkeerde apparaten zijn namelijk moeilijker te vervoeren en verhandelen. Daardoor zijn ze onaantrekkelijk voor criminelen. Daarnaast worden ondernemers gevraagd om verdachte situaties te signaleren en te melden bij de politie.

GPS-diefstal voorkomen

De campagne Stop Diefstal loopt al enkele jaren op landelijk niveau. Vanwege het toenemende aantal GPS diefstallen focust de campagne zich nu ook op regio’s en gemeenten, waaronder dus de gemeente Bergen. 

Stop Diefstal-pakket aanvragen

Het pakket bestaat uit 20 gepersonaliseerde permanente labels, 10 raamstickers, lijm, een ontvettingsdoekje, schuurpapier, vinyl handschoentjes, een montagehandleiding en een stappenplan. Leden van de LLTB kunnen het pakket gratis aanvragen. Niet-leden betalen 44,95 euro voor het pakket, dat kan worden besteld op de website van Permanentmark Security Systems.

De campagne #StopDiefstal in de gemeente Bergen is een initiatief van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), brancheorganisatie CumelaPlatform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg en Oost-Nederland en de politie.

(Bron: www.bergen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *