Grote belangstelling voor labelset #StopDiefstal’

De nieuwe Stop Diefstal-campagne is onlangs gestart en inmiddels zijn er al meer dan 100 markeersets door LLTB-leden besteld. Brancheorganisatie Cumela, PVO Oost-Nederland, LLTB, Platform Veilig Ondernemen Limburg en de landelijke politie roepen ondernemers in de agrarische sector om hun GPS-apparatuur te registreren, markeren en demonteren en om verdachte situaties te signaleren en te melden bij de politie.

GPS-diefstallen zijn al jaren een groot probleem. Niet alleen landelijk maar ook in Noord- en midden Limburg neemt het aantal GPS-diefstallen momenteel weer toe, zo concludeert de LLTB uit signalen van leden.

‘Ook in Limburg krijgen we deze signalen’, aldus Thijs Rompelberg, lid van PVO Limburg en portefeuillehouder bij de LLTB. ‘Registreren en markeren is een adequaat middel om gestolen spullen terug te vinden, zoals recent ook is gebeurd in Oost-Europa, waar een partij GSP-apparatuur terug gevonden is, afkomstig uit Nederland. Zorg dus dat de politie de serienummers heeft.’ GPS-apparatuur is duur en wordt veel gebruikt in de agrarische sector. Het is ook een hele gewilde buit voor criminelen en het verdwijnt vervolgens vliegensvlug de grens over. Ondernemers blijven met een grote kostenpost achter. Denk aan braakschade, stilstaande apparatuur en de kosten van de apparatuur zelf. Daarom brengen we met genoemde partners met de Stop Diefstal-campagne vier stappen onder de aandacht om diefstallen zoveel mogelijk te voorkomen: registreer, markeer, demonteer en signaleer. Bekijk de stappen via de website van Cumela. ‘Als LLTB pleiten we voor een vijfde stap. Vergeet niet aangifte te doen. Want zonder aangifte kan de politie niets’, aldus Rompelberg

Meedoen aan de Stop Diefstal-campagne 
Cumela startte twee jaar geleden, samen met LLTB en PVO Limburg de eerste Stop Diefstal-campagne om een halt toe te roepen aan het oplopende aantal diefstallen van GPS-apparatuur.
Het belangrijkste effect van de Stop Diefstal-campagne is dat geregistreerde en gemarkeerde apparatuur lastiger te transporteren en verhandelen is en daardoor onaantrekkelijk voor criminelen. Omdat het aantal diefstallen weer oploopt is de campagne heropend.

Bestel nu een gratis ‘Stop Diefstal-markeerset’
Leden van de LLTB kunnen een gratis gepersonaliseerd pakket aanvragen via de website van PVO. Vul het formulier in en vink onderin aan dat je LLTB-lid bent, en je ontvangt het pakket dan gratis in de brievenbus. Het lidmaatschap wordt gecontroleerd. Bent u geen lid van LLTB dan krijgt u een factuur via de leverancier van de setjes. In de afgelopen dagen zijn er al meer dan 100 aanvragen gedaan voor deze markeersets.

Waaruit bestaat een markeerset?
De markeerset bestaat uit:
·       20 gepersonaliseerde permanente labels 
·       10 raamstickers
·       oersterke lijm
·       ontvettingsdoekje
·       schuurpapier
·       vinyl handschoentjes
·       montagehandleiding
·       infographic stappenplan

(Bron: LLTB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *